KURS CUKIERNICZY

Dołącz do nas już teraz!

Zapisz się

Wybierz szkołę

KURS CUKIERNICZY


Ilość godzin: 40 godzin 

Rodzaj kursu: stacjonarnie lub on-line


PROGRAM KURSU:


Przedmiot

Treści szkolenia w ramach poszczególnych zajęć edukacyjnych

Pieczenie i dekorowanie tortów i ciast

pieczenie różnych rodzajów ciast 

pieczenie tortów 

pieczenie bułek słodkich różnego rodzaju 

omówienie temperowania czekolady i jej przygotowania 

wykonanie drobnych elementów dekoracyjnych do  tortów i ciastek bankietowych 

zastosowanie barwników - omówienie 

 zastosowanie czekolady plastycznej - omówienie 

zastosowanie areografu do stylu angielskiego - omówienie 

podstawy gotowania Karmelu - omówienie 

drobne elementy dekoracyjne z karmelu - ćwiczenia 

torty okolicznościowe, dekorowanie masą plastyczną - ćwiczenia 

Dekoracje czekoladowe i żelowe

produkcja czekolady plastycznej oraz jej zastosowanie 

przygotowanie tortów na urodziny, chrzciny, komunie 

elementy dekoracyjne z masy plastycznej (kwiatki, listki) - ćwiczenia 

omówienie i przygotowywanie wypieków na bazie ciasta francuskiego, ptysiowego, bezowego

Produkcja pralin i czekoladek (omówienie i wykonanie jednego przykładu)

omówienie i przeanalizowanie zasad wylewania form i korpusów czekoladowych 

ganasz podstawowy , jego właściwości i zastosowanie 

nadzienie na bazie genaszu czekoladowego 

dekoracje na korpusach z użyciem kolorowego masła kakaowego


DANE FIRMY:

EDUSCHOOL sp. z o.o., ul. Chmielna 10, 00-021 Warszawa

DZIAŁ KURSÓW I SZKOLEŃ: 

Aneta Mielańczuk, Kierownik Działu 

Tel: 796 400 872, mail: mielanczuk@eduschool.edu.pl

Aleksandra Rafalska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów

Tel:796 400 969, mail: rafalska@eduschool.edu.pl

  Natalia Jędrzejewska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów

Tel: 794 400 688 , mail: jedrzejewska@eduschool.edu.pl

Weronika Błażejewska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów

Tel:794 400 622 , mail: blazejewska@eduschool.edu.pl


 

bądź na bieżąco ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Twój email został dodany do naszego newslettera