KURS CUKIERNICZY
Ilość godzin: 40 godzin
Rodzaj kursu: stacjonarnie lub on-line
PROGRAM KURSU:
Przedmiot | Treści szkolenia w ramach poszczególnych zajęć edukacyjnych |
Pieczenie i dekorowanie tortów i ciast | pieczenie różnych rodzajów ciast pieczenie tortów pieczenie bułek słodkich różnego rodzaju omówienie temperowania czekolady i jej przygotowania wykonanie drobnych elementów dekoracyjnych do tortów i ciastek bankietowych zastosowanie barwników - omówienie zastosowanie czekolady plastycznej - omówienie zastosowanie areografu do stylu angielskiego - omówienie podstawy gotowania Karmelu - omówienie drobne elementy dekoracyjne z karmelu - ćwiczenia torty okolicznościowe, dekorowanie masą plastyczną - ćwiczenia |
Dekoracje czekoladowe i żelowe | produkcja czekolady plastycznej oraz jej zastosowanie przygotowanie tortów na urodziny, chrzciny, komunie elementy dekoracyjne z masy plastycznej (kwiatki, listki) - ćwiczenia omówienie i przygotowywanie wypieków na bazie ciasta francuskiego, ptysiowego, bezowego |
Produkcja pralin i czekoladek (omówienie i wykonanie jednego przykładu) | omówienie i przeanalizowanie zasad wylewania form i korpusów czekoladowych ganasz podstawowy , jego właściwości i zastosowanie nadzienie na bazie genaszu czekoladowego dekoracje na korpusach z użyciem kolorowego masła kakaowego |
DANE FIRMY:
EDUSCHOOL sp. z o.o., ul. Chmielna 10, 00-021 Warszawa
DZIAŁ KURSÓW I SZKOLEŃ:
Aneta Mielańczuk, Kierownik Działu
Tel: 796 400 872, mail: mielanczuk@eduschool.edu.pl
Aleksandra Rafalska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów
Tel:796 400 969, mail: rafalska@eduschool.edu.pl
Natalia Jędrzejewska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów
Tel: 794 400 688 , mail: jedrzejewska@eduschool.edu.pl
Weronika Błażejewska, Specjalista ds. Sprzedaży Szkoleń i Kursów
Tel:794 400 622 , mail: blazejewska@eduschool.edu.pl